Här kommer vi att skriva om bivaxsalva, honung, bin och mycket annat.Har ni sett några svärmande bin? Kontakta hamnens honung

 2017-02-25
Hej
Nu har vi skaffat kupor igen och en honungsslunga så nu är det dags att få tag på bin. Vi har flyttat till Örebro och biodlingen har legat nere under något år men nu vill vi börja igen.
Har ni någon bisvärm eller några bisvärmar i er trädgård här i Örebro trakten ring oss så kommer vi och fångar in dessa. De klarar sig inte i vilt tillstånd då de måste vintras in så vi fixar detta.

bisvärm örebro
bisvärmar örebro
biodlare och bisvärm
hjälp med bisvärm

 

2015-01-01
God fortsättning. Vi är biodlare av minimala mått.  Vi har fått förslag på att skaffa betalning med visakorttransaktioner i vår webbshop men har kollat upp detta och det verkar bli allt för dyra avgifter vilket skulle resultera i höjda priser i shoppen och dessutom krångligt att skaffa, men det hade varit trevligt. Det kan bli en framtida idé.Det har fungerat väldigt bra med banköverföring ingen av våra kunder har klagat på det utan det har alltid gått jättesmidigt. I 99% av fallen ser vi pengarna direkt och skickar varan så fort som möjligt.Vi har även Swisch som är en smidig betallösning som är lätt att ladda hem till mobilen där ser vi att många använder den tjänsten och Swischar till oss.
 
2014-08-24:
Den här sommaren försvann för fort den bestod mest av arbete men det blev en del sociala aktiviteter, resor och fiske! Bina gav en ny skörd med en ny härlig smak på honungen. Vi har så vi klarar oss men tänkte försöka sälja av lite via hemsidan.Snart är  det dags att  vaccinera bina och vintra in dom igen.

bin, paketbin, färdiga bin, bisamhälle i kupa, bisamhällen köpes, bisamhällen säljes.

Paketbin, färdiga bin i kupor

paketbin, avläggare, bikupor med bin, lågnormal, norsk, carnica, buckfast, blandin, ny drottning, köpa bin, västra götaland, karlsborg, jönköping, vättern

Bin säljes i bikupa

Till våren tänkte vi sälja av bin i färdiga bisamhällen och årets avläggare. Bina kommer leveransklara i kupor med rammått norsk. Jag tycker norska kuporna är perfekta för de är lite större än lågnormala och ger därför  större mängd honung pr ram vid slungning = mindre slungning. Antingen hämtar ni bina i paket (så kallade paketbin) och vi skakar i bin i eran kupa och sätter in några av våra ramar, och därav är det bra om ni har norkst rammått. Alternativet är att vi lånar ut en kupa och ställer uppe på erat samhälle. Lågnormal  kupornapassar på bredd och djup men inte på höjd. Sedan bygger bina över sig till ert samhälle. Men helst säljer vi kupa, tak, ramar, yngelrum och skattlåda i ett paket.
Hör av er i tid.
Avläggare, paketbin, köpa bin, snälla bin, carnica, krainerbin, krainer, Västra götaland, karlsborg, Askersund, Närke, Jönköping
2014-05-04:
Om ni skulle se en bisvärm dvs bin som svärmar i stora klungor får ni gärna ringa oss så kommer vi och tar hand om bina. Anledningen till att bin svärmar är att de får lite ont om plats i sitt bo och då delar dom upp sig i två läger ett som stannar och det andra som åker iväg med en ny drottning.
Bisvärm, karlsborg, tibro, hjo askersund

Vi fångar bisvärmar!

bisvärm

I Skaraborg

Så bisvärmar i Karlsborg, Hjo, Tibro, Askersund, Jönköping, Töreboda, Skövde eller områden runt Vättern och ned till Skara kan vi komma och  hämta upp  De kommer troligtvis inte att överleva i det fria så vi kan rädda dom.

0730724252
Mvh Hamnens honung
Bisvärm, biodlare, bisvärmar, svärmande bin, bin som svärmar vad göra?, fånga bisvärmar, askersund, örebro, nora, lindesberg, mälaren, bergslagen, Närke, Laxå, Hasselfors.
bin som svärmar


 

2014-04-03:
Efter vår vårinspektion så ser bina ut att må bra. Alla har överlevt vintern.
Nu väntar vi på att få skatta honungen dvs skörda en del av det bina har samlat in. Sedan längtar vi efter att få höra vad de som smakar på honungen tycker om just våran honung.  Vi får ofta höra att våran honung smakar otroligt gott även erfarna biodlare har berömt den.
Sedan är det skillnad på att köpa i butik där det oftast är honung som samlats in från hela Sverige och blandats samman innan den tappas på burk och säljs.
Genom att köpa svensk honung stöttar man ekosystemet då bina behövs för pollinering.
Så välkommen att köpa svensk hemmaodlad honung av oss på Hamnens Honung.
Bivaxsalva och honung

Svensk honung från Skaraborg. Beställ honung på nätet

bin som svärmar


 

2014-03-01:


Recept av honung:

kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, brödKärnmjölk och honungspajkaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd

honungsrecept, honungspaj, honungsgodis, honungkaka, honung

kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd 3 Stycken ägg.
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd2/3 Kopp med socker
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd2/3 Kopp med honung
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd2 Tsk mjöl
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd1 Kopp kärnmjölk
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd1 Tesked vanilin eller ekologiskt vaniljpulver.
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, brödVispa äggen med sockret och honungen. Rör sedan i resten av ingredienserna lägg i EN pajform. Kör pajen på 150 grader i 40 minuter tills den blir krispig och god.
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, brödHa gärna en stor klick vispad grädde med honung som sötningsmedel och lite jordgubbar till.

kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, brödMandelkakor med honungssmakkaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd

mandel, honung, recept, kakor, vildhonung, goda recept honungMandel och honungs kakor. Kakor gjorda på honung och mandlar.

kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd1 Ägg
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd2/3 Kopp med honung
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd1 Kopp hackade mandlar
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd1 Msk rostade mandlar
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd1,25 dl vetemjöl
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd1 Tsk ekologiskt vaniljpulver
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd1 Tsk salt
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd4msk smör osaltad
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd1/3 dl rapsolja
kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, bröd1msk bakpulver

kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, brödTa alla ingredienser, mandlarna kan vara hela, kör i mixer men spara 1/4 av honungen och 1 msk smör. Blanda detta och ha som fyllning i kakorna.

kaka, honung, choklad, mjöl, kakor, mandel, brödLägg upp kaksmeten som små bollar på en plåt med hjälp av två skedar. Grädda på 150 grader 10-15minuter. Lägg i fyllning, skär mandelspån och garnera kakorna.

 


Övrigt:


blogglista.se

Hälsa

Toppblogg.se

 

<a href=”http://www.bloggparaden.se/index.php?a=in&u=hamnenshonugn”>
<img src=”http://www.bloggparaden.se/button.php?u=hamnenshonugn” alt=”Bloggparaden” border=”0″ /></a>
SvenskaHemsidor.com - Gratis länkkatalog för din hemsida, webbplats eller blogg
<a href=”http://www.kvalitetskatalog.se/”>Kvalitetskatalog.se</a>

sajtkatalogen.se

sajtregistret.se

TV-tablå

Linkexpress.se

Sverigeregistret – Sveriges Företagskatalog och Affärsregister
Webbkatalog.se
abcinternet.se

aflight.se
Tapeter

startrend.nu

Sidsamlingen – Länkarkiv och Artikelkatalog

Bäst poker bonus

PUM – Länkkatalog

Addlink.se

MyBuddys Länkkatalog

M63.se

F4.se – Länkkatalog med kvalitetslänkar

Länkkatalog.net

 http://www.snabblankar.se

 http://www.sajtregistret.se

http://www.sajtkatalogen.se

 

http://www.abcinternet.se/

Sverigeregistret – Sveriges Företagskatalog och Affärsregister
Webbkatalog.se

Lämna ett svar