Hejsan
Vi är två yngre personer som bestämde oss för att prova på hur det är att ha en biodling. Vi har alltid varit väldigt intresserad av natur och miljö
och hade hört att det behövdes fler bin för att pollinera växter och trädgårdar.
Vi ville även ha egenproducerad svensk honung och även ha möjlighet att göra bivaxsalvor för eget bruk. Så vi började med vår biodling 2013 och insåg rätt snart att det var väldigt roligt, intressant och  att det även krävdes mycket arbete. Vi har varit otroligt engagerad i att försöka undvika kemikalier,
konstgjorda ämnen  och tungmetaller i de produkter vi själva använder och den mat vi stoppar i oss. Så tillverkning av egen bivaxsalva var perfekt för att ersätta alla skönhetsprodukter med artificiella ämnen i såsom massageoljor, hudkrämer, bodylotion, läppbalsam, feta salvor för torra hälar och eksem med mera. Vi har i snitt uppemot 4000 konstgjorda kemikalier i vårat badrumsskåp (källa: Badskumt – Katarina Johansson, 2011).
Vi upptäckte att denna typ av salva passade alla dessa behov. Istället för att ha tio olika kemikaliebaserade salvor så räckte det nu med en naturlig salva med olika ekologiska dofter.
Även våran honung smakar fantastiskt bra och innehåller högre andel vitaminer och mineraler än den man köper i affären. Anledningen till detta är att våran honung inte blivit upphettad vilket ofta används för att få honungen flytande. Den honung man köper i affären är också ofta ihopblandad honung från många biodlare pga att uppköpare samlar in stora mängder från många odlare och tappar den sedan på burk. Många blir förvånad över att våran honung smakar så gott men det beror bland annat på att den inte är utblandad med andra biodlare honung.
Jag tror ni skulle bli mycket nöjd om ni testade honung, bivaxsalva eller vårat läppcerat.
Med vänliga hälsningar – Gunilla och Björn, Hamnens Honung.

Prenumenera på vårat nyhetsbrev som ges ut två till fyra gånger pr år.

{subscription_confirm_url}

 

 

 


 

Sitemap

[wp_sitemap_page]